De beleggers maken zich steeds meer zorgen om de Chinese economie. Afgelopen zaterdag werd bekendgemaakt dat de export in mei aan het traagste tempo in bijna een jaar is gestegen, terwijl de import in dezelfde maand zelfs onverwacht is gedaald.

Daarmee wordt nogmaals bevestigd wat al werd vermoed: de Chinese economie is aan snelheid aan het verliezen en dat is allesbehalve goed nieuws voor de wereldeconomie. De binnenlandse vraag in China is momenteel nog te zwak om de fakkel over te nemen van de export.

De beleggers maken zich steeds meer zorgen om de Chinese economie. Afgelopen zaterdag werd bekendgemaakt dat de export in mei aan het traagste tempo in bijna een jaar is gestegen, terwijl de import in dezelfde maand zelfs onverwacht is gedaald. Daarmee wordt nogmaals bevestigd wat al werd vermoed: de Chinese economie is aan snelheid aan het verliezen en dat is allesbehalve goed nieuws voor de wereldeconomie. De binnenlandse vraag in China is momenteel nog te zwak om de fakkel over te nemen van de export.