Het spreekt vanzelf dat alle aandacht van de beleggers uitgaat naar drie gebeurtenissen die alle drie morgen plaatsvinden: de afloop van de FED-meeting, de Nederlandse verkiezingen en de uitspraak van het Duits grondwettelijk hof. Tegen die achtergrond kan het vandaag nog een kalme dag worden.

Defensieve sectoren zijn achtergebleven

In Europa bleven de defensieve sectoren (voeding & drank, farmacie) achter bij de rally, hetgeen wijst op sectorrotatie vanuit de non-cyclische waarden naar cyclische waarden.

Dat enige voorzichtigheid is geboden, blijkt ook uit het koersverloop van de S&P 500 futures sinds 2010. De belegger die nu in Amerikaanse aandelen stapt doet er verstandig aan om een stop loss grens rond 1400 te hanteren voor het geval er sprake blijkt te zijn van een mislukte opwaartse uitbraak.

Mario Draghi doet zoals beloofd

Mario Draghi's persconferentie na het rentebesluit (onveranderd op 0,75%) heeft afgelopen week donderdag gezorgd voor een aanhoudend positief sentiment op de financiële markten.

De inhoud van de persconferentie kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers grotendeels overeen met eerdere berichten in de media.

De Spaanse en Italiaanse 10-jaars rentes daalden donderdag al met respectievelijk 40 en 25 bps, om vrijdag weer opnieuw te dalen.

Het spreekt vanzelf dat alle aandacht van de beleggers uitgaat naar drie gebeurtenissen die alle drie morgen plaatsvinden: de afloop van de FED-meeting, de Nederlandse verkiezingen en de uitspraak van het Duits grondwettelijk hof. Tegen die achtergrond kan het vandaag nog een kalme dag worden. Defensieve sectoren zijn achtergebleven In Europa bleven de defensieve sectoren (voeding & drank, farmacie) achter bij de rally, hetgeen wijst op sectorrotatie vanuit de non-cyclische waarden naar cyclische waarden. Dat enige voorzichtigheid is geboden, blijkt ook uit het koersverloop van de S&P 500 futures sinds 2010. De belegger die nu in Amerikaanse aandelen stapt doet er verstandig aan om een stop loss grens rond 1400 te hanteren voor het geval er sprake blijkt te zijn van een mislukte opwaartse uitbraak. Mario Draghi doet zoals beloofd Mario Draghi's persconferentie na het rentebesluit (onveranderd op 0,75%) heeft afgelopen week donderdag gezorgd voor een aanhoudend positief sentiment op de financiële markten. De inhoud van de persconferentie kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers grotendeels overeen met eerdere berichten in de media. De Spaanse en Italiaanse 10-jaars rentes daalden donderdag al met respectievelijk 40 en 25 bps, om vrijdag weer opnieuw te dalen.