Volgens Capital Economics zal de FED zich in de toekomst voorzichtiger opstellen met het doen van uitspraken. De kans is groot dat ze haar basisrente minstens tot begin 2015 op een nulniveau laten staan. Een voorzichtigere FED is in ieder geval goed nieuws voor de groeimarkten.

Slim Feriani, CEO van Advance Emerging Capital, merkt op dat die groeimarkten over de afgelopen twee een bijzonder woelig parcours hebben neergezet. Tapering door de FED zit nu ook daar wel in de koersen verwerkt, zodat aan een come-back van de groeimarkten kan worden gedacht.

Volgens Capital Economics zal de FED zich in de toekomst voorzichtiger opstellen met het doen van uitspraken. De kans is groot dat ze haar basisrente minstens tot begin 2015 op een nulniveau laten staan. Een voorzichtigere FED is in ieder geval goed nieuws voor de groeimarkten. Slim Feriani, CEO van Advance Emerging Capital, merkt op dat die groeimarkten over de afgelopen twee een bijzonder woelig parcours hebben neergezet. Tapering door de FED zit nu ook daar wel in de koersen verwerkt, zodat aan een come-back van de groeimarkten kan worden gedacht.