Vanmorgen is het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligaties fors gestegen. Dat rendement kwam uit op 4,72%, of een stijging met 20 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Aanleiding voor de stijging was uiteraard de politieke situatie in het land.

Premier Mario Monti, een technocraat, heeft zijn ontslag ingediend omdat hij in het parlement niet langer op voldoende steun kan rekenen.

Anderzijds kondigde ex-premier Silvio Berlusconi zijn terugkeer in de politieke arena aan. Politiek blijft Italië dus erg instabiel en dat kan ook in de komende maanden op de financiële markten gaan wegen.

Vanmorgen is het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligaties fors gestegen. Dat rendement kwam uit op 4,72%, of een stijging met 20 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Aanleiding voor de stijging was uiteraard de politieke situatie in het land. Premier Mario Monti, een technocraat, heeft zijn ontslag ingediend omdat hij in het parlement niet langer op voldoende steun kan rekenen. Anderzijds kondigde ex-premier Silvio Berlusconi zijn terugkeer in de politieke arena aan. Politiek blijft Italië dus erg instabiel en dat kan ook in de komende maanden op de financiële markten gaan wegen.