Dat maakt de opdracht voor de belegger steeds moeilijker, want die vraagt zich vertwijfeld af waar hij nog enige mate van veiligheid kan vinden. Bill Gross, de obligatiespecialist van PIMCO, is van mening dat de hele financiële wereld verslaafd is geworden aan leveraged carry trades.

Daardoor worden koersbewegingen opvallend uitvergroot, met als gevolg dat wie op het verkeerde been staat bloedige verliezen moet incasseren. Gevolg is dat de risico's fors zijn toegenomen, de beleggers lopen steeds grotere risico's voor steeds lagere returns.

Dat maakt de opdracht voor de belegger steeds moeilijker, want die vraagt zich vertwijfeld af waar hij nog enige mate van veiligheid kan vinden. Bill Gross, de obligatiespecialist van PIMCO, is van mening dat de hele financiële wereld verslaafd is geworden aan leveraged carry trades. Daardoor worden koersbewegingen opvallend uitvergroot, met als gevolg dat wie op het verkeerde been staat bloedige verliezen moet incasseren. Gevolg is dat de risico's fors zijn toegenomen, de beleggers lopen steeds grotere risico's voor steeds lagere returns.