Uiteraard blijven ook de blikken van de Amerikanen richting Cyprus gericht.

De berichten over de arbeidsmarkt zijn verdeeld, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn vorige week gestegen, maar de onderliggende trend blijft niettemin gunstig. Die trend is de beste in vijf jaar en wijst op een continue verbetering van de arbeidsmarkt.

Het aantal jobless claims steeg vorige week met 2000 tot 336.000, de stijging was echter kleiner dan verwacht. Het vierwekelijks gemiddelde, algemeen beschouwd als een meer betrouwbare barometer, daalde met 7500 tot 339.750. Dat was het laagste aantal sinds februari 2008.

Uiteraard blijven ook de blikken van de Amerikanen richting Cyprus gericht. De berichten over de arbeidsmarkt zijn verdeeld, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn vorige week gestegen, maar de onderliggende trend blijft niettemin gunstig. Die trend is de beste in vijf jaar en wijst op een continue verbetering van de arbeidsmarkt. Het aantal jobless claims steeg vorige week met 2000 tot 336.000, de stijging was echter kleiner dan verwacht. Het vierwekelijks gemiddelde, algemeen beschouwd als een meer betrouwbare barometer, daalde met 7500 tot 339.750. Dat was het laagste aantal sinds februari 2008.