De olieprijs (US Crude) bereikte eerder deze week de kaap van 100 dollar, om vervolgens in sneltreinvaart weer naar beneden te komen.

Volgens handelaren heeft de prijsdaling te maken met het feit dat de beleggers geen vertrouwen hebben in de politiek van de monetaire verruiming zoals die door de FED wordt gevoerd.

De markt verwacht met andere woorden dat deze politiek niet gaat werken en dat Quantative Easing 3 de economische groei niet zal stimuleren.

Over een periode van drie dagen is een vat ruwe olie 7 dollar gaat kopen, de handelaren verwachten met andere woorden dat de vraag naar olie zal afnemen.

REE (Rare Earth Elements) blijven in de kijker lopen

De Atomic Energy Licensing Board (AELB) van Maleisië heeft vorige

week een tijdelijke vergunning uitgereikt aan Lynas. Corp. Dit gebeurde volgens Royal Bank of Scotland op aanbeveling van een speciaal daartoe opgericht comité.

Het Australische bedrijf wacht al sinds mei om van start te gaan met een verwerkingsinstallatie voor REE.

Wegens het ontbreken van de nodige milieuvergunningen, protesten van de lokale bevolking en bijkomende eisen van de

regionale overheden werd de opstart van de fabriek al verschillende keren uitgesteld.

Lynas investeerde al 800 miljoen dollar sinds de bouw van de fabriek in 2010 van start ging. Het is de bedoeling dat de fabriek

begin volgende maand operationeel wordt. In een eerste fase zullen ertsen van de eigen Mount Weld mijn verwerkt worden. De

capaciteit van de installatie is erop voorzien om ook voor derde partijen te werken.

Lynas moet wel nog een definitieve vergunning krijgen. Dit zal pas gebeuren na de presidentsverkiezingen van dit najaar. Het

aandeel Lynas schoot na de toekenning van de tijdelijke vergunning in een sessie meer dan 50 procent hoger.

De olieprijs (US Crude) bereikte eerder deze week de kaap van 100 dollar, om vervolgens in sneltreinvaart weer naar beneden te komen. Volgens handelaren heeft de prijsdaling te maken met het feit dat de beleggers geen vertrouwen hebben in de politiek van de monetaire verruiming zoals die door de FED wordt gevoerd. De markt verwacht met andere woorden dat deze politiek niet gaat werken en dat Quantative Easing 3 de economische groei niet zal stimuleren. Over een periode van drie dagen is een vat ruwe olie 7 dollar gaat kopen, de handelaren verwachten met andere woorden dat de vraag naar olie zal afnemen. REE (Rare Earth Elements) blijven in de kijker lopen De Atomic Energy Licensing Board (AELB) van Maleisië heeft vorige week een tijdelijke vergunning uitgereikt aan Lynas. Corp. Dit gebeurde volgens Royal Bank of Scotland op aanbeveling van een speciaal daartoe opgericht comité. Het Australische bedrijf wacht al sinds mei om van start te gaan met een verwerkingsinstallatie voor REE. Wegens het ontbreken van de nodige milieuvergunningen, protesten van de lokale bevolking en bijkomende eisen van de regionale overheden werd de opstart van de fabriek al verschillende keren uitgesteld. Lynas investeerde al 800 miljoen dollar sinds de bouw van de fabriek in 2010 van start ging. Het is de bedoeling dat de fabriek begin volgende maand operationeel wordt. In een eerste fase zullen ertsen van de eigen Mount Weld mijn verwerkt worden. De capaciteit van de installatie is erop voorzien om ook voor derde partijen te werken. Lynas moet wel nog een definitieve vergunning krijgen. Dit zal pas gebeuren na de presidentsverkiezingen van dit najaar. Het aandeel Lynas schoot na de toekenning van de tijdelijke vergunning in een sessie meer dan 50 procent hoger.