De Raad van Bestuur van Kinepolis Group NV besliste op 21 maart een Buitengewone Algemene Aandeelhoudersvergadering te organiseren (oproeping te publiceren) op 16 mei 2014 om te beslissen over een aandelensplitsing, waarbij elk gewoon aandeel gesplitst wordt in vijf aandelen.

Met de splitsing wil Kinepolis de verhandelbaarheid van haar aandelen vergroten zonder dat de aandeelhouderspositie verwatert. Deze transactie verhoogt ook de liquiditeit en de toegankelijkheid van het aandeel voor de particuliere belegger. De beleggers liggen niet wakker van de stock split bij Kinepolis, de koers bleef in de opening dicht bij het slotniveau van vrijdag.

De Raad van Bestuur van Kinepolis Group NV besliste op 21 maart een Buitengewone Algemene Aandeelhoudersvergadering te organiseren (oproeping te publiceren) op 16 mei 2014 om te beslissen over een aandelensplitsing, waarbij elk gewoon aandeel gesplitst wordt in vijf aandelen. Met de splitsing wil Kinepolis de verhandelbaarheid van haar aandelen vergroten zonder dat de aandeelhouderspositie verwatert. Deze transactie verhoogt ook de liquiditeit en de toegankelijkheid van het aandeel voor de particuliere belegger. De beleggers liggen niet wakker van de stock split bij Kinepolis, de koers bleef in de opening dicht bij het slotniveau van vrijdag.