Nu daalde de StoXX50 wel de afgelopen week met 0,7% maar niet nadat er dinsdag nog een koersrecord voor de afgelopen 2 jaar werd neergezet. De Spaanse banken Banco Santander en BBVA waren de grootste dalers met koersverliezen voor de week van 7%.

Deutsche Bank

Maar de problemen in de banken lijken volgens Wilfried Steentjes beleggers in andere banken koud te laten. Dat hebben we wel eens anders gezien. Deutsche Bank bijvoorbeeld kon de afgelopen week met 5,1% stijgen wat de winst voor dit jaar alleen al op 16,9% brengt.

En dat terwijl een van de grootste banken in de wereld het grootste kwartaalverlies rapporteerde sinds 2008. De bank neemt een voorziening van € 1 mld voor juridische kosten en van bijna € 2 mld op versnelde afschrijving. Hierdoor kwam het verlies voor het vierde kwartaal uit op € 2,2 mld.

Dat er toch enthousiast werd gereageerd op de cijfers kwam omdat volgens Wilfried Steentjes bleek dat de kapitaalstructuur van de bank goed is. Men heeft een zogenaamde Tier one van 8%. Analisten hadden erop gerekend dat dit kengetal uit zou komen op 7%.

Nu daalde de StoXX50 wel de afgelopen week met 0,7% maar niet nadat er dinsdag nog een koersrecord voor de afgelopen 2 jaar werd neergezet. De Spaanse banken Banco Santander en BBVA waren de grootste dalers met koersverliezen voor de week van 7%. Deutsche Bank Maar de problemen in de banken lijken volgens Wilfried Steentjes beleggers in andere banken koud te laten. Dat hebben we wel eens anders gezien. Deutsche Bank bijvoorbeeld kon de afgelopen week met 5,1% stijgen wat de winst voor dit jaar alleen al op 16,9% brengt. En dat terwijl een van de grootste banken in de wereld het grootste kwartaalverlies rapporteerde sinds 2008. De bank neemt een voorziening van € 1 mld voor juridische kosten en van bijna € 2 mld op versnelde afschrijving. Hierdoor kwam het verlies voor het vierde kwartaal uit op € 2,2 mld. Dat er toch enthousiast werd gereageerd op de cijfers kwam omdat volgens Wilfried Steentjes bleek dat de kapitaalstructuur van de bank goed is. Men heeft een zogenaamde Tier one van 8%. Analisten hadden erop gerekend dat dit kengetal uit zou komen op 7%.