In de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft de linkse coalitie van Peer Steinbrück dus nipt de overwinning behaald. De CDU van Angela Merkel leed een nederlaag, maar blijft overigens wel de grootste partij in de deelstaat. Vooral de groenen boekten stevige vooruitgang.

Voor de beleggers betekent dit dat een overwinning van rood-groen bij de verkiezingen van september kan betekenen dat de bezuinigingsmaatregelen waar Angela Merkel voorstander van is zal worden afgezwakt. Maar het is echter nog te vroeg om Merkel nu al af te schrijven.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft de linkse coalitie van Peer Steinbrück dus nipt de overwinning behaald. De CDU van Angela Merkel leed een nederlaag, maar blijft overigens wel de grootste partij in de deelstaat. Vooral de groenen boekten stevige vooruitgang. Voor de beleggers betekent dit dat een overwinning van rood-groen bij de verkiezingen van september kan betekenen dat de bezuinigingsmaatregelen waar Angela Merkel voorstander van is zal worden afgezwakt. Maar het is echter nog te vroeg om Merkel nu al af te schrijven.