Shen Jianguang, chief economist Greater China bij Mizuho Securities Asia Ltd., is van mening dat de ratinghuizen momenteel achter de zaken aanhollen.

De beleggers liggen daarom niet echt meer wakker van wat de ratinghuizen zeggen of denken, zoals eerder al bleek uit de reacties op de verlaging van de kredietrating van Frankrijk en Oostenrijk.

Beide landen speelden bij S&P vorige maand hun triple A-rating kwijt.

Amerikaanse staatsobligaties hebben drie keer zo goed gepresteerd als bedrijfsobligaties met een triple A-rating nadat de VS in augustus vorig jaar zelf hun triple A-rating kwijtspeelden.

Shen Jianguang, chief economist Greater China bij Mizuho Securities Asia Ltd., is van mening dat de ratinghuizen momenteel achter de zaken aanhollen. De beleggers liggen daarom niet echt meer wakker van wat de ratinghuizen zeggen of denken, zoals eerder al bleek uit de reacties op de verlaging van de kredietrating van Frankrijk en Oostenrijk. Beide landen speelden bij S&P vorige maand hun triple A-rating kwijt. Amerikaanse staatsobligaties hebben drie keer zo goed gepresteerd als bedrijfsobligaties met een triple A-rating nadat de VS in augustus vorig jaar zelf hun triple A-rating kwijtspeelden.