Verlagingen van de kredietratings voor verschillende landen lag aan de basis van een massale verkoopgolf van aandelen en obligaties. Veel beleggers zochten veiligheid bij Amerikaanse staatsobligaties, geld en cash.

Warren Mosler, topman van broker/dealer AVM, is van mening dat de financiële markten niet langer meer wakker liggen van de Zuid-Europese begrotingsproblemen. Downgradings slagen er niet langer meer in om het vertrouwen te ondermijnen.

Mosler is van mening dat de beleggers realiseren dat de kansen dat Europese landen hun schulden niet gaan betalen relatief klein is. De ECB beschikt over voldoende geld om staatsobligaties te blijven inkopen.

Hij verwacht dat de euro in de komende weken zal kunnen doorstijgen tot 1,50 of zelfs 1,60 dollar, dit vanwege de aangekondigde besparingsmaatregelen.

De ECB kan op het vlak van besparingen maatregelen opleggen, dit onder dreiging van het stopzetten met het opkopen van obligaties.

Verlagingen van de kredietratings voor verschillende landen lag aan de basis van een massale verkoopgolf van aandelen en obligaties. Veel beleggers zochten veiligheid bij Amerikaanse staatsobligaties, geld en cash. Warren Mosler, topman van broker/dealer AVM, is van mening dat de financiële markten niet langer meer wakker liggen van de Zuid-Europese begrotingsproblemen. Downgradings slagen er niet langer meer in om het vertrouwen te ondermijnen. Mosler is van mening dat de beleggers realiseren dat de kansen dat Europese landen hun schulden niet gaan betalen relatief klein is. De ECB beschikt over voldoende geld om staatsobligaties te blijven inkopen. Hij verwacht dat de euro in de komende weken zal kunnen doorstijgen tot 1,50 of zelfs 1,60 dollar, dit vanwege de aangekondigde besparingsmaatregelen. De ECB kan op het vlak van besparingen maatregelen opleggen, dit onder dreiging van het stopzetten met het opkopen van obligaties.