Paul Richards, head UBS FX Distribution North America, merkt op dat deze evolutie in feite niet nieuw is. Heel wat beleggers hebben al afgehaakt tijdens het probleem van de fiscal cliff twee jaar geleden. Daar komt nu nog eens boven op dat de bereikte overeenkomst over het schuldenplafond eigenlijk niemand kan bevredigen.

Er hangt met andere woorden opnieuw dynamiet in de lucht, de komende maanden en jaren kunnen bijzonder spannend worden. De VS zullen hoe dan ook ooit moeten beginnen met het afbouwen van de schulden, eventueel door het toelaten van wat inflatie.

Paul Richards, head UBS FX Distribution North America, merkt op dat deze evolutie in feite niet nieuw is. Heel wat beleggers hebben al afgehaakt tijdens het probleem van de fiscal cliff twee jaar geleden. Daar komt nu nog eens boven op dat de bereikte overeenkomst over het schuldenplafond eigenlijk niemand kan bevredigen. Er hangt met andere woorden opnieuw dynamiet in de lucht, de komende maanden en jaren kunnen bijzonder spannend worden. De VS zullen hoe dan ook ooit moeten beginnen met het afbouwen van de schulden, eventueel door het toelaten van wat inflatie.