Bekaert zal voortaan immers per regio rapporteren: EMEA, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Voor wat de vooruitzichten voor het lopende boekjaar betreft, bleef het management bij de eerder gedane uitspraken bij de publicatie van de jaarresultaten: ondanks de beperkte visibiliteit verwacht de groep niet dat de huidige vertraging zal aanhouden voor het geheel van de activiteiten.

Niettemin leek de toon volgens SG Private Banking wat voorzichtiger dan voorheen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar mag gerekend worden op een omzet van 575 tot 600 mln EUR.

De consensusschatting voor 2009 (omzet 2,5 mld EUR, REBIT 193 mln EUR, WPA 6,29 EUR) wordt als ambitieus beschouwd. De aandelenkoers is snel en sterk hersteld tot bijna 1,1 keer de boekwaarde.

Vanuit een langetermijnperspectief is dit terecht, maar op korte termijn wil SG Private Banking toch waarschuwen voor een overdreven optimisme. Voorlopig hanteren de analisten van de bank 1 keer de boekwaarde als richtprijs.

Het aandeel is slechts te behouden. Er zullen zich wellicht nog betere instapmomenten aandienen, zo denken de analisten van de bank.

Bekaert zal voortaan immers per regio rapporteren: EMEA, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Voor wat de vooruitzichten voor het lopende boekjaar betreft, bleef het management bij de eerder gedane uitspraken bij de publicatie van de jaarresultaten: ondanks de beperkte visibiliteit verwacht de groep niet dat de huidige vertraging zal aanhouden voor het geheel van de activiteiten.Niettemin leek de toon volgens SG Private Banking wat voorzichtiger dan voorheen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar mag gerekend worden op een omzet van 575 tot 600 mln EUR. De consensusschatting voor 2009 (omzet 2,5 mld EUR, REBIT 193 mln EUR, WPA 6,29 EUR) wordt als ambitieus beschouwd. De aandelenkoers is snel en sterk hersteld tot bijna 1,1 keer de boekwaarde. Vanuit een langetermijnperspectief is dit terecht, maar op korte termijn wil SG Private Banking toch waarschuwen voor een overdreven optimisme. Voorlopig hanteren de analisten van de bank 1 keer de boekwaarde als richtprijs. Het aandeel is slechts te behouden. Er zullen zich wellicht nog betere instapmomenten aandienen, zo denken de analisten van de bank.