Met het voorstel probeert Steven Vanackere beleggers te vriend te houden, schrijft De Morgen. De Franstaligen zijn woedend.

Voortaan moeten inkomsten uit beleggingen worden aangegeven aan de fiscus. Dat leidt tot meer inkomsten voor de staat, maar ook tot meer werk voor de belastingen.

Om het werk te verminderen, maar toch de inkomsten te garanderen, stelt minister van Financiën Steven Vanackere voor de voorheffing op roerende inkomsten te veralgemenen tot 25 procent. Kleine beleggers kunnen vier procent terugvorderen via hun personenbelasting.

De Vlaamse Federatie van Beleggers berekende dat beleggers maximaal 800 euro kunnen terugvorderen. Voorzitter Paul Huybrechts zegt in De Morgen dat veel beleggers die prijs graag willen betalen om geen inzage te geven in hun vermogen. (EE)

Met het voorstel probeert Steven Vanackere beleggers te vriend te houden, schrijft De Morgen. De Franstaligen zijn woedend. Voortaan moeten inkomsten uit beleggingen worden aangegeven aan de fiscus. Dat leidt tot meer inkomsten voor de staat, maar ook tot meer werk voor de belastingen. Om het werk te verminderen, maar toch de inkomsten te garanderen, stelt minister van Financiën Steven Vanackere voor de voorheffing op roerende inkomsten te veralgemenen tot 25 procent. Kleine beleggers kunnen vier procent terugvorderen via hun personenbelasting. De Vlaamse Federatie van Beleggers berekende dat beleggers maximaal 800 euro kunnen terugvorderen. Voorzitter Paul Huybrechts zegt in De Morgen dat veel beleggers die prijs graag willen betalen om geen inzage te geven in hun vermogen. (EE)