Die politiek zal leiden tot inflatie van de verschillende activaklassen, waarbij activaklasse na activaklasse voor de bijl zal gaan. Dat zal niet onopgemerkt gebeuren, maar via crashes die wereldwijd aandacht zullen krijgen. De beleggers kopen met andere woorden activa die gedoemd zijn om te crashen.

Op langere termijn zal dit uiteraard fataal zijn voor de Amerikaanse economie. Die zal in de periode 2030 tot 2050 nog gemiddeld met 0,40% op jaarbasis groeien, ten opzichte van een groei met 0,90% momenteel. Volgens Grantham kunnen we de veiligheidsgordels maar beter goed vastmaken, want er zijn moeilijke tijden op komst.

Die politiek zal leiden tot inflatie van de verschillende activaklassen, waarbij activaklasse na activaklasse voor de bijl zal gaan. Dat zal niet onopgemerkt gebeuren, maar via crashes die wereldwijd aandacht zullen krijgen. De beleggers kopen met andere woorden activa die gedoemd zijn om te crashen. Op langere termijn zal dit uiteraard fataal zijn voor de Amerikaanse economie. Die zal in de periode 2030 tot 2050 nog gemiddeld met 0,40% op jaarbasis groeien, ten opzichte van een groei met 0,90% momenteel. Volgens Grantham kunnen we de veiligheidsgordels maar beter goed vastmaken, want er zijn moeilijke tijden op komst.