Het valt echter nog af te wachten of dat het startsignaal van een krachtige rally gaat worden. Ed Bugos, director of mining finance bij Precious Metals Equity Research, is van mening dat de beleggers te veel rekenen op meer quantitative easing (QE) van zowel de FED als de Europese Centrale Bank.

Onzekerheid is veel te groot

Volgens Bugos heeft het weinig zin om te rekenen op meer QE, gezien de grote onzekerheid die rond de huidige monetaire politiek van de centrale banken hangt. Bovendien zal er een veel grotere influx van geld nodig zijn om de goudprijs naar hogere regionen te tillen.

Veel beleggers hebben in de afgelopen maanden het goud de rug toegekeerd, precies omdat de prijs nauwelijks nog bewoog. Anderzijds zijn er wel de centrale banken die als langetermijnbeleggers steeds meer in goud beleggen.

De centrale banken hebben echter in het verleden bewezen er een handje van weg te hebben om op het verkeerde moment in en uit goud te stappen. Ze hebben het grootste deel van hun voorraden verkocht toen de goudprijs op of rond recorddieptepunten noteerde.

Het valt echter nog af te wachten of dat het startsignaal van een krachtige rally gaat worden. Ed Bugos, director of mining finance bij Precious Metals Equity Research, is van mening dat de beleggers te veel rekenen op meer quantitative easing (QE) van zowel de FED als de Europese Centrale Bank.Onzekerheid is veel te groot Volgens Bugos heeft het weinig zin om te rekenen op meer QE, gezien de grote onzekerheid die rond de huidige monetaire politiek van de centrale banken hangt. Bovendien zal er een veel grotere influx van geld nodig zijn om de goudprijs naar hogere regionen te tillen. Veel beleggers hebben in de afgelopen maanden het goud de rug toegekeerd, precies omdat de prijs nauwelijks nog bewoog. Anderzijds zijn er wel de centrale banken die als langetermijnbeleggers steeds meer in goud beleggen. De centrale banken hebben echter in het verleden bewezen er een handje van weg te hebben om op het verkeerde moment in en uit goud te stappen. Ze hebben het grootste deel van hun voorraden verkocht toen de goudprijs op of rond recorddieptepunten noteerde.