Het wordt deze week vanuit verschillende standpunten een belangrijke week, ook wat betreft de Amerikaanse monetaire politiek.

Morgen en overmorgen vergadert de FED, waarbij de financiële markten uitkijken naar een hint wat betreft een verdere verruiming van de monetaire politiek. Maar niet alleen de VS krijgen deze week heel wat aandacht, ook Spanje blijft een blikvanger in de pers.

Moody's stelt deadline voor conclusie Spaanse negative watch uit

Moody's heeft de deadline voor de conclusie van haar negative watch op de Spaanse Baa3 rating uitgesteld naar eind september, zodat volgens Theodoor Gilissen Bankiers het bedrag voor herkapitalisatie van de bankensector en voorwaarden voor Europese steun meegenomen kunnen worden.

Fitch gaf aan dat de aangekondigde maatregelen van de ECB positief zijn, onder andere door het opgeven van senioriteit van de aankopen in het nieuwe Outright Monetary Transactions programma.

De eerste week van september was met Eur 9 mrd aan emissies de drukste van het jaar voor nieuwe obligaties van niet-financiële bedrijven in Europa.

De emissies konden volgens Theodoor Gilissen Bankiers op veel inschrijvingen rekenen. Italiaanse en Spaanse bedrijven als Santander, Telefonica en Enel hebben het goede sentiment deze week aangegrepen om obligaties uit te geven.

De risico-opslag voor schuldpapier uit opkomende markten is vandaag voor het eerst sinds augustus 2011 onder de 300 bps beland en noteert nu 296 bps.

Het wordt deze week vanuit verschillende standpunten een belangrijke week, ook wat betreft de Amerikaanse monetaire politiek. Morgen en overmorgen vergadert de FED, waarbij de financiële markten uitkijken naar een hint wat betreft een verdere verruiming van de monetaire politiek. Maar niet alleen de VS krijgen deze week heel wat aandacht, ook Spanje blijft een blikvanger in de pers. Moody's stelt deadline voor conclusie Spaanse negative watch uit Moody's heeft de deadline voor de conclusie van haar negative watch op de Spaanse Baa3 rating uitgesteld naar eind september, zodat volgens Theodoor Gilissen Bankiers het bedrag voor herkapitalisatie van de bankensector en voorwaarden voor Europese steun meegenomen kunnen worden. Fitch gaf aan dat de aangekondigde maatregelen van de ECB positief zijn, onder andere door het opgeven van senioriteit van de aankopen in het nieuwe Outright Monetary Transactions programma. De eerste week van september was met Eur 9 mrd aan emissies de drukste van het jaar voor nieuwe obligaties van niet-financiële bedrijven in Europa. De emissies konden volgens Theodoor Gilissen Bankiers op veel inschrijvingen rekenen. Italiaanse en Spaanse bedrijven als Santander, Telefonica en Enel hebben het goede sentiment deze week aangegrepen om obligaties uit te geven. De risico-opslag voor schuldpapier uit opkomende markten is vandaag voor het eerst sinds augustus 2011 onder de 300 bps beland en noteert nu 296 bps.