De aandacht van de beleggers zal op de eerste plaats uitgaan naar de meeting van de Europese Centrale Bank, meeting die wel eens heel wat beroering zou kunnen veroorzaken. Morgen zijn er vervolgens de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.

China verbruikt weer meer olie

Aan de vraagzijde verbruikte China in juli 9,19 miljoen vaten per dag ruwe olie, volgens Royal Bank of Scotland 122.000 vaten per dag of 1,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 5,4 miljoen vaten is afgenomen naar 360,7 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar gemiddeld 8,2 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,7 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken met een fractie naar 92,1 procent tegenover 92,6 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine daalde met 1 miljoen vaten maar de stookolievoorraad steeg op weekbasis wel met 1 miljoen vaten.

Loodvrije benzine en stookolie werden respectievelijk 1,7 en 0,8 procent duurder. De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine

en diesel stegen voor de zevende week op rij.

Een gallon diesel kostte 4,026 dollar tegenover 3,965 dollar een week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine steeg naar 3,744 dollar tegenover 3,721 dollar een week eerder.

De aandacht van de beleggers zal op de eerste plaats uitgaan naar de meeting van de Europese Centrale Bank, meeting die wel eens heel wat beroering zou kunnen veroorzaken. Morgen zijn er vervolgens de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.China verbruikt weer meer olie Aan de vraagzijde verbruikte China in juli 9,19 miljoen vaten per dag ruwe olie, volgens Royal Bank of Scotland 122.000 vaten per dag of 1,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 5,4 miljoen vaten is afgenomen naar 360,7 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar gemiddeld 8,2 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,7 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken met een fractie naar 92,1 procent tegenover 92,6 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde met 1 miljoen vaten maar de stookolievoorraad steeg op weekbasis wel met 1 miljoen vaten. Loodvrije benzine en stookolie werden respectievelijk 1,7 en 0,8 procent duurder. De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel stegen voor de zevende week op rij. Een gallon diesel kostte 4,026 dollar tegenover 3,965 dollar een week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine steeg naar 3,744 dollar tegenover 3,721 dollar een week eerder.