De beleggers focussen zich momenteel vooral op de bedrijfsresultaten, die in de meeste gevallen het voordeel van de twijfel krijgen. Vanavond na beurs rapporteren nog Apple en eBay.

Minister van Financiën Timothy Geithner verklaarde vanmiddag dat de huidige financiële crisis zonder precedent is. Hij geeft dat een groot stuk van de verantwoordelijkheid er van bij de Verenigde Staten ligt.

Volgens het IMF zal de wereldeconomie dit jaar met 1,30% krimpen, tegenover een normale stijging met 4%. Het verlies aan output kan zodoende 3000 tot 4000 miljard dollar bedragen.

De beleggers focussen zich momenteel vooral op de bedrijfsresultaten, die in de meeste gevallen het voordeel van de twijfel krijgen. Vanavond na beurs rapporteren nog Apple en eBay. Minister van Financiën Timothy Geithner verklaarde vanmiddag dat de huidige financiële crisis zonder precedent is. Hij geeft dat een groot stuk van de verantwoordelijkheid er van bij de Verenigde Staten ligt. Volgens het IMF zal de wereldeconomie dit jaar met 1,30% krimpen, tegenover een normale stijging met 4%. Het verlies aan output kan zodoende 3000 tot 4000 miljard dollar bedragen.