Daarnaast komen nog een aantal nobele onbekenden als SWS Group, Universal Security Instruments enzovoort rapporteren. In Europa valt er al helemaal niets te melden. De aandacht van de beleggers verplaatst zich dan ook van de bedrijfsresultaten naar de macro-economische indicatoren.

Wisselende resultaten in Nederland

In Nederland stelden de halfjaarresultaten van Heineken volgens ABN Amro teleur. Het bedrijf verhoogde wel het bod op Asia Pacific Breweries en maakt daarmee een goede kans op een sterkere positie op de aantrekkelijke Aziatische markt.

In tegenstelling tot Heineken maakte bouwer Heijmans opvallend positieve resultaten bekend, zeker gezien de moeilijke

marktomstandigheden in de bouwsector.

De AEX kon zich niet aan het internationale beeld onttrekken en daalde per saldo tot 330,06 op donderdag. Daarmee heeft de index een stapje terug gedaan onder de weerstandszone 337,20 - 340,21 en technisch gezien is een weekslot boven deze zone nodig om weer richting 347 te kunnen stijgen.

Daarnaast komen nog een aantal nobele onbekenden als SWS Group, Universal Security Instruments enzovoort rapporteren. In Europa valt er al helemaal niets te melden. De aandacht van de beleggers verplaatst zich dan ook van de bedrijfsresultaten naar de macro-economische indicatoren.Wisselende resultaten in Nederland In Nederland stelden de halfjaarresultaten van Heineken volgens ABN Amro teleur. Het bedrijf verhoogde wel het bod op Asia Pacific Breweries en maakt daarmee een goede kans op een sterkere positie op de aantrekkelijke Aziatische markt. In tegenstelling tot Heineken maakte bouwer Heijmans opvallend positieve resultaten bekend, zeker gezien de moeilijke marktomstandigheden in de bouwsector. De AEX kon zich niet aan het internationale beeld onttrekken en daalde per saldo tot 330,06 op donderdag. Daarmee heeft de index een stapje terug gedaan onder de weerstandszone 337,20 - 340,21 en technisch gezien is een weekslot boven deze zone nodig om weer richting 347 te kunnen stijgen.