Ook de Brusselse beurs opende tussen een kwart en een half procent hoger, waarbij de BEL 20 zich verder een weg baant boven het niveau van 2300. Van grote bewegingen is geen sprake, maar UCB, Nyrstar en KBC maken toch een vrij goede beurt.

Belangrijke macro-economische cijfers op komst

Ook deze week zijn er geen bedrijfscijfers van enige betekenis te verwachten. Op het macrofront worden volgens ABN Amro er wel belangrijke indicatoren gepubliceerd.

In de Verenigde Staten en Europa wordt de stemming onder inkoopmanagers over maart gepubliceerd, in Duitsland de fabrieksorders en de week wordt afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidsontwikkeling in maart. De consensusverwachting ligt op 200.000 nieuwe jobs in maart.

Ablynx ontvangt mijlpaalbetaling van 400.000 euro

Ablynx kondigde vandaag aan dat het een mijlpaalbetaling van €400.000 ontvangen heeft uit haar samenwerking met Novartis. De betaling komt voort uit de goedkeuring van een Investigational New Drug (IND) aanvraag bij de U.S. Food and Drug Administration voor de Fase I klinische studie van een Nanobody dat gelicentieerd is aan Novartis. Dit is de eerste ontwikkelingskandidaat die voortkomt uit de licentieovereenkomst tussen Ablynx en Novartis.

In juli 2010 sloten Ablynx en Novartis een commerciële licentieovereenkomst af, waarbij Novartis de licenties verkreeg voor het verder ontwikkelen en commercialiseren van Nanobodies gericht tegen twee ziektedoelwitten (met inbegrip van het ziektedoelwit waarvoor nu IND goedkeuring werd verkregen).

Deze overeenkomst vloeide voort uit een onderzoeksovereenkomst die beide partijen afsloten in 2005. Sinds juli 2010 is Novartis volledig verantwoordelijk voor het verder voortzetten van beide programma's.

Ablynx zal in aanmerking komen om mijlpaalinkomsten te ontvangen voor de verdere ontwikkeling alsook royalty's op de verkoop na commercialisering van de producten. Het bericht werd op de Brusselse beurs goed onthaald, de koers van Ablynx opende zowat 2,50% hoger.

Ook de Brusselse beurs opende tussen een kwart en een half procent hoger, waarbij de BEL 20 zich verder een weg baant boven het niveau van 2300. Van grote bewegingen is geen sprake, maar UCB, Nyrstar en KBC maken toch een vrij goede beurt.Belangrijke macro-economische cijfers op komst Ook deze week zijn er geen bedrijfscijfers van enige betekenis te verwachten. Op het macrofront worden volgens ABN Amro er wel belangrijke indicatoren gepubliceerd. In de Verenigde Staten en Europa wordt de stemming onder inkoopmanagers over maart gepubliceerd, in Duitsland de fabrieksorders en de week wordt afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidsontwikkeling in maart. De consensusverwachting ligt op 200.000 nieuwe jobs in maart.Ablynx ontvangt mijlpaalbetaling van 400.000 euro Ablynx kondigde vandaag aan dat het een mijlpaalbetaling van €400.000 ontvangen heeft uit haar samenwerking met Novartis. De betaling komt voort uit de goedkeuring van een Investigational New Drug (IND) aanvraag bij de U.S. Food and Drug Administration voor de Fase I klinische studie van een Nanobody dat gelicentieerd is aan Novartis. Dit is de eerste ontwikkelingskandidaat die voortkomt uit de licentieovereenkomst tussen Ablynx en Novartis. In juli 2010 sloten Ablynx en Novartis een commerciële licentieovereenkomst af, waarbij Novartis de licenties verkreeg voor het verder ontwikkelen en commercialiseren van Nanobodies gericht tegen twee ziektedoelwitten (met inbegrip van het ziektedoelwit waarvoor nu IND goedkeuring werd verkregen). Deze overeenkomst vloeide voort uit een onderzoeksovereenkomst die beide partijen afsloten in 2005. Sinds juli 2010 is Novartis volledig verantwoordelijk voor het verder voortzetten van beide programma's. Ablynx zal in aanmerking komen om mijlpaalinkomsten te ontvangen voor de verdere ontwikkeling alsook royalty's op de verkoop na commercialisering van de producten. Het bericht werd op de Brusselse beurs goed onthaald, de koers van Ablynx opende zowat 2,50% hoger.