De kans is klein dat we op korte termijn een forse come-back van de goudprijs kunnen verwachten, zodat er op de markt naar alternatieven wordt uitgekeken.

Beleggers kijken onder andere steeds vaker naar diamanten in plaats van naar goud, want diamanten kunnen wel degelijk iets te bieden hebben.

Evy Hambro, chief investment officer van het natural resources team at BlackRock, vindt het spijtig dat de diamantsector op de beurs nog te klein is om een belangrijk onderdeel van een aandelenportefeuille uit te maken.

Het Canadese Dominion is een grotere speler in de sector, maar daarbuiten zijn er alleen maar een paar kleinere aandelen van beursgenoteerde diamantbedrijven.

De kans is klein dat we op korte termijn een forse come-back van de goudprijs kunnen verwachten, zodat er op de markt naar alternatieven wordt uitgekeken. Beleggers kijken onder andere steeds vaker naar diamanten in plaats van naar goud, want diamanten kunnen wel degelijk iets te bieden hebben. Evy Hambro, chief investment officer van het natural resources team at BlackRock, vindt het spijtig dat de diamantsector op de beurs nog te klein is om een belangrijk onderdeel van een aandelenportefeuille uit te maken. Het Canadese Dominion is een grotere speler in de sector, maar daarbuiten zijn er alleen maar een paar kleinere aandelen van beursgenoteerde diamantbedrijven.