Brett D'Arcy, chief investment officer bij CBIZ Wealth Management Group, is van mening dat de beleggers meer naar China kijken nu de nieuwsstroom uit de VS is opgedroogd.

De midterm verkiezingen zijn achter de rug en de Amerikaanse centrale bank heeft haar nieuw economisch stimuleringsplan aangekondigd. In China is echter een heel ander feit aan de orde van de dag: inflatie.

Het optrekken van de rente kan leiden tot een groeivertraging en die economische afkoeling kan wereldwijd gevolgen hebben. Veel bedrijven maakten goede kwartaalcijfers bekend omdat ze een groot deel van hun winsten in het buitenland - op de eerste plaats dan in China - realiseerden.

Brett D'Arcy, chief investment officer bij CBIZ Wealth Management Group, is van mening dat de beleggers meer naar China kijken nu de nieuwsstroom uit de VS is opgedroogd. De midterm verkiezingen zijn achter de rug en de Amerikaanse centrale bank heeft haar nieuw economisch stimuleringsplan aangekondigd. In China is echter een heel ander feit aan de orde van de dag: inflatie. Het optrekken van de rente kan leiden tot een groeivertraging en die economische afkoeling kan wereldwijd gevolgen hebben. Veel bedrijven maakten goede kwartaalcijfers bekend omdat ze een groot deel van hun winsten in het buitenland - op de eerste plaats dan in China - realiseerden.