Zodoende kijken de beleggers nu met spanning uit naar de afloop van de ECB-meeting van 5 juni. Niets doen op die datum zou de geloofwaardig van de centrale bank sterk doen dalen. Hopen dat de macro-economische indicatoren tegen die datum sterk zullen verbeteren, zal waarschijnlijk niets oplossen.

Blijkbaar was de ECB er alleen op uit om tijd te winnen, zoals ze ook de vorige keren heeft gedaan. Ze blijft blijkbaar geloven dat de inflatie naar het einde van dit jaar opnieuw zal aantrekken, een verwachting waarvoor ze echter geen enkele concrete aanwijzing kan verschaffen.

Zodoende kijken de beleggers nu met spanning uit naar de afloop van de ECB-meeting van 5 juni. Niets doen op die datum zou de geloofwaardig van de centrale bank sterk doen dalen. Hopen dat de macro-economische indicatoren tegen die datum sterk zullen verbeteren, zal waarschijnlijk niets oplossen. Blijkbaar was de ECB er alleen op uit om tijd te winnen, zoals ze ook de vorige keren heeft gedaan. Ze blijft blijkbaar geloven dat de inflatie naar het einde van dit jaar opnieuw zal aantrekken, een verwachting waarvoor ze echter geen enkele concrete aanwijzing kan verschaffen.