Die Amerikaanse staatsobligaties worden gebruikt als vluchtheuvel tegen de achtergrond van de escalatie in het Midden-Oosten. De koers van de 2-jarige staatsobligatie steeg vrijdag tot het hoogste niveau sinds september.

Ook de koers van de 10-jarige staatsobligatie steeg, hoewel de langetermijntrend bij deze obligatie nog steeds dalend is. De aangekondigde doortocht van twee Iraanse schepen door het Suezkanaal heeft de spanning in de regio nog doen oplopen.

Anderzijds blijft de Amerikaanse centrale bank staatsobligaties inkopen. Vorige week kocht de Federal Reserve voor een totaal bedrag van 24 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en TIPS.

Die Amerikaanse staatsobligaties worden gebruikt als vluchtheuvel tegen de achtergrond van de escalatie in het Midden-Oosten. De koers van de 2-jarige staatsobligatie steeg vrijdag tot het hoogste niveau sinds september. Ook de koers van de 10-jarige staatsobligatie steeg, hoewel de langetermijntrend bij deze obligatie nog steeds dalend is. De aangekondigde doortocht van twee Iraanse schepen door het Suezkanaal heeft de spanning in de regio nog doen oplopen. Anderzijds blijft de Amerikaanse centrale bank staatsobligaties inkopen. Vorige week kocht de Federal Reserve voor een totaal bedrag van 24 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en TIPS.