Strateeg Markus Rosgen van Citigroup wijst op het feit dat landen als India, Brazilië en China hun basisrente recent hebben verhoogd. Bovendien hangen er nog meer rentestijgingen in de lucht.

De prestaties van de beurzen in de groeimarkten waren dit jaar niet om over naar huis te schrijven. In India is de Bombay Stock Exchange Sensitive Index op een maand tijd met 10% gedaald.

In China noteert de Shanghai Composite Index 2% lager, terwijl de Braziliaanse Bovespa 1,80% moest prijsgeven. De Standard & Poor's 500 Index is anderzijds tot dusver met 3,30% gestegen.

Strateeg Markus Rosgen van Citigroup wijst op het feit dat landen als India, Brazilië en China hun basisrente recent hebben verhoogd. Bovendien hangen er nog meer rentestijgingen in de lucht. De prestaties van de beurzen in de groeimarkten waren dit jaar niet om over naar huis te schrijven. In India is de Bombay Stock Exchange Sensitive Index op een maand tijd met 10% gedaald. In China noteert de Shanghai Composite Index 2% lager, terwijl de Braziliaanse Bovespa 1,80% moest prijsgeven. De Standard & Poor's 500 Index is anderzijds tot dusver met 3,30% gestegen.