Risicovolle beleggingen en obligaties kunnen volgens de ING-beleggersbarometer echter op relatief weinig bijval rekenen.

Toch groeit er een zekere interesse voor beleggen. Zo ziet 47% een belegging in niet al te risicovolle sectoren wel zitten, terwijl amper 14% daar niet wil van horen.

We moeten al tot net voor het uitbreken van de crisis teruggaan om een gelijkaardig enthousiasme voor eerder veilige beleggingen te vinden. Misschien heeft dit wel te maken met de sterke verbetering van de Belgische arbeidsmarkt en het aantrekkende consumentenvertrouwen.

In het verleden bleek immers dat de Belgische spaarder zijn interesse in spaardeposito's verloor, naarmate de werkzekerheid en het vertrouwen toenamen, waardoor hij opnieuw andere beleggingsvormen ging privilegiëren.

Paradoxaal genoeg was dat meestal in de periode dat de vergoedingen op spaargeld opnieuw begonnen toenemen. Het zal nu blijkbaar niet anders zijn.

Risicovolle beleggingen en obligaties kunnen volgens de ING-beleggersbarometer echter op relatief weinig bijval rekenen. Toch groeit er een zekere interesse voor beleggen. Zo ziet 47% een belegging in niet al te risicovolle sectoren wel zitten, terwijl amper 14% daar niet wil van horen. We moeten al tot net voor het uitbreken van de crisis teruggaan om een gelijkaardig enthousiasme voor eerder veilige beleggingen te vinden. Misschien heeft dit wel te maken met de sterke verbetering van de Belgische arbeidsmarkt en het aantrekkende consumentenvertrouwen. In het verleden bleek immers dat de Belgische spaarder zijn interesse in spaardeposito's verloor, naarmate de werkzekerheid en het vertrouwen toenamen, waardoor hij opnieuw andere beleggingsvormen ging privilegiëren. Paradoxaal genoeg was dat meestal in de periode dat de vergoedingen op spaargeld opnieuw begonnen toenemen. Het zal nu blijkbaar niet anders zijn.