Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie steeg anderzijds met 57%, waarbij voor de eerste keer sinds de introductie van de euro in 1999 de kaap van 10% werd doorbroken.

Het rendement op de 10-jarige Ierse steeg uiteindelijk tot 10,44%. De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de perifere landen steeg eveneens fors.

De credit-default swaps voor landen als Portugal en Ierland gingen fors de hoogte in. De beleggers in staatsobligaties uit de Europese periferie gooiden massaal de handdoek in de ring, zo bleek.

Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie steeg anderzijds met 57%, waarbij voor de eerste keer sinds de introductie van de euro in 1999 de kaap van 10% werd doorbroken. Het rendement op de 10-jarige Ierse steeg uiteindelijk tot 10,44%. De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de perifere landen steeg eveneens fors. De credit-default swaps voor landen als Portugal en Ierland gingen fors de hoogte in. De beleggers in staatsobligaties uit de Europese periferie gooiden massaal de handdoek in de ring, zo bleek.