Het kind van de rekening zijn echter de productenten van goud, die het steeds moeilijker krijgen om aan de huidige goudprijzen nog fatsoenlijke winsten te realiseren. Beleggers in goudmijnaandelen staat het huilen nader dan het lachen, want de gelezen verliezen zijn enorm.

De koers van ging afgelopen vrijdag bijna 6% lager en liet een nieuwe jaarbodem optekenen. Het is overigens bijna vier jaar gelden dat een aantal Newmont Mining zo goedkoop was. In het geval van Barrack Mining liep het verlies op tot circa 8%, waarbij dit aandeel terugviel tot een niveau dat voor het laatst in 2008 werd opgetekend.

Het kind van de rekening zijn echter de productenten van goud, die het steeds moeilijker krijgen om aan de huidige goudprijzen nog fatsoenlijke winsten te realiseren. Beleggers in goudmijnaandelen staat het huilen nader dan het lachen, want de gelezen verliezen zijn enorm. De koers van ging afgelopen vrijdag bijna 6% lager en liet een nieuwe jaarbodem optekenen. Het is overigens bijna vier jaar gelden dat een aantal Newmont Mining zo goedkoop was. In het geval van Barrack Mining liep het verlies op tot circa 8%, waarbij dit aandeel terugviel tot een niveau dat voor het laatst in 2008 werd opgetekend.