De beleggers in Euronav zitten met een zware kater opgezadeld, de koers geeft flink terrein prijs na de publicatie gisterenavond van tegenvallende resultaten.

Op de valutamarkten geeft de euro na de recente koersstijging daarentegen amper terrein prijs. Volgens Bart Van Craeynest van Petercam is die sterke euro echter geen goed nieuws. Voor de eurozone, en zeker in de crisislanden, was de export naar landen buiten de eurozone de voorbije jaren zowat de enige positieve factor.

De combinatie van een aantrekkend herstel van de Amerikaanse economie en een zwakkere euro is voor de komende kwartalen ook de gemakkelijkste uitweg uit de huidige recessie voor de eurozone. De koers van de euro zou dus naar omlaag moeten, aldus Bart Van Craeynest.

De beleggers in Euronav zitten met een zware kater opgezadeld, de koers geeft flink terrein prijs na de publicatie gisterenavond van tegenvallende resultaten. Op de valutamarkten geeft de euro na de recente koersstijging daarentegen amper terrein prijs. Volgens Bart Van Craeynest van Petercam is die sterke euro echter geen goed nieuws. Voor de eurozone, en zeker in de crisislanden, was de export naar landen buiten de eurozone de voorbije jaren zowat de enige positieve factor. De combinatie van een aantrekkend herstel van de Amerikaanse economie en een zwakkere euro is voor de komende kwartalen ook de gemakkelijkste uitweg uit de huidige recessie voor de eurozone. De koers van de euro zou dus naar omlaag moeten, aldus Bart Van Craeynest.