De huidige marktrente voor Ierse staatsleningen met dezelfde looptijd (tot december 2015) is zo'n 7,9%. De kosten om Ierse staatsschuld voor 5 jaar te verzekeren tegen wanbetaling zijn in de afgelopen 6 maanden meer dan verdubbeld.

De credit-defauls swaps zijn gestegen naar 629 basispunten. Dit impliceert een kans van meer dan 40% dat Ierland niet op tijd aan haar betalingsverplichting zal kunnen voldoen.

Beleggers houden dus nog steeds zeer nadrukkelijk rekening met een eventuele herstructurering van Ierse staatsschuld, zo concludeert Theodoor Gilissen Bankiers.

De huidige marktrente voor Ierse staatsleningen met dezelfde looptijd (tot december 2015) is zo'n 7,9%. De kosten om Ierse staatsschuld voor 5 jaar te verzekeren tegen wanbetaling zijn in de afgelopen 6 maanden meer dan verdubbeld. De credit-defauls swaps zijn gestegen naar 629 basispunten. Dit impliceert een kans van meer dan 40% dat Ierland niet op tijd aan haar betalingsverplichting zal kunnen voldoen. Beleggers houden dus nog steeds zeer nadrukkelijk rekening met een eventuele herstructurering van Ierse staatsschuld, zo concludeert Theodoor Gilissen Bankiers.