In sommige gevallen waren de gisteren opgelopen verliezen aanzienlijk. De metalen verloren bijvoorbeeld 3,10%, met een zilverprijs die met 5,20% is gedaald. Koper werd 2% goedkoper.

Vanmorgen op de Aziatische markten leken de prijzen in eerste instantie te stabiliseren. Jim Steel, chief commodities strategist bij HSBC, wijst op de recente forse stijging die de grondstoffenprijzen achter de rug hadden.

Winstnemingen zijn volgens Steel dan ook niet verbazingwekkend. Er was in de afgelopen dagen weinig geld van de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) dat naar de markt vloeide, wat mee de correctie op gang heeft gebracht.

In sommige gevallen waren de gisteren opgelopen verliezen aanzienlijk. De metalen verloren bijvoorbeeld 3,10%, met een zilverprijs die met 5,20% is gedaald. Koper werd 2% goedkoper. Vanmorgen op de Aziatische markten leken de prijzen in eerste instantie te stabiliseren. Jim Steel, chief commodities strategist bij HSBC, wijst op de recente forse stijging die de grondstoffenprijzen achter de rug hadden. Winstnemingen zijn volgens Steel dan ook niet verbazingwekkend. Er was in de afgelopen dagen weinig geld van de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) dat naar de markt vloeide, wat mee de correctie op gang heeft gebracht.