Blijkt namelijk dat de werkloosheid in het land voor de tweede maand op rij is gedaald. Daardoor kwam de vlucht naar de als veilig geachte Duitse staatsobligaties alleszins voorlopig tot stilstand.

Maar een effectieve oplossing ligt voor de huidige problemen nog steeds niet op tafel.

Nog te vroeg voor eurobonds

Volgens de woordvoerder van de Duitse regering Stefan Seifert is het nog veel te vroeg om al gezamenlijke eurobonds uit te geven. Kanselier Angela Merkel voegde daar nog eens aan toe dat die er de eerste jaren nog niet kunnen komen, eerst moet de politieke integratie van Europa een feit zijn.

Het rendement op de Spaanse staatsobligaties bedroeg vandaag 6,38%, of een daling met 15 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Luca Cazzulani, senior fixed-income strategist bij UniCredit SpA in Milaan, merkte op dat de markt enigszins stabiliseerde in de verwachting dat de politiek iets gaat doen. Blijft dat iets uit, dan kan de ontgoocheling groot zijn.

Blijkt namelijk dat de werkloosheid in het land voor de tweede maand op rij is gedaald. Daardoor kwam de vlucht naar de als veilig geachte Duitse staatsobligaties alleszins voorlopig tot stilstand. Maar een effectieve oplossing ligt voor de huidige problemen nog steeds niet op tafel. Nog te vroeg voor eurobonds Volgens de woordvoerder van de Duitse regering Stefan Seifert is het nog veel te vroeg om al gezamenlijke eurobonds uit te geven. Kanselier Angela Merkel voegde daar nog eens aan toe dat die er de eerste jaren nog niet kunnen komen, eerst moet de politieke integratie van Europa een feit zijn. Het rendement op de Spaanse staatsobligaties bedroeg vandaag 6,38%, of een daling met 15 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Luca Cazzulani, senior fixed-income strategist bij UniCredit SpA in Milaan, merkte op dat de markt enigszins stabiliseerde in de verwachting dat de politiek iets gaat doen. Blijft dat iets uit, dan kan de ontgoocheling groot zijn.