In een omgeving waar in de rente laag stond, zijn de beleggers op zoek gegaan naar een toch enigszins aanvaardbaar rendement. Daardoor zijn een aantal valuta's van groeilanden kunstmatig door het plafond gejaagd, terwijl ook de beurskoersen in een aantal gevallen veel te hoog gewaardeerd stonden.

Het uur van de afrekening is volgens Krugman nu aangebroken, de met beleggingsgeld gevormde zeepbellen worden nu één voor één opgeblazen. De situatie verschilt natuurlijk van land tot land, maar een constante is en blijft dat we na een periode van overdrijving nu met beide voeten op de grond worden gezet.

In een omgeving waar in de rente laag stond, zijn de beleggers op zoek gegaan naar een toch enigszins aanvaardbaar rendement. Daardoor zijn een aantal valuta's van groeilanden kunstmatig door het plafond gejaagd, terwijl ook de beurskoersen in een aantal gevallen veel te hoog gewaardeerd stonden. Het uur van de afrekening is volgens Krugman nu aangebroken, de met beleggingsgeld gevormde zeepbellen worden nu één voor één opgeblazen. De situatie verschilt natuurlijk van land tot land, maar een constante is en blijft dat we na een periode van overdrijving nu met beide voeten op de grond worden gezet.