Vooral onder sterk cyclische aandelen in de chipsector en energiesector werd het sentiment beter. Later in de week werd het gewonnen terrein echter weer prijsgegeven.

Zwakke cijfers over de huizenmarkt en werkloosheidsaanvragen bezorgden beleggers een kleine schrik.

De rode draad is dat beleggers het economisch herstel wel geloven maar bevestiging blijven zoeken dat dit vaste voet aan de grond krijgt. Dat antwoord is niet gebaseerd op één cijfer. Dat is opgebouwd uit een grote hoeveelheid van individuele bouwstenen.

Op de agenda voor deze week staan wederom veel Amerikaanse cijfers. In feite zitten we volgens ABN Amro in een aanloopfase voordat de beurs de volgende sprong kan maken. Aandelen die betrokken zijn bij fusie- en overnamenieuws laten wel grote uitslagen zien. De dynamiek hierin houdt aan.

Zo ook op goud. Dat blijft zijn opmars voortzetten. Het opvallende hieraan is dat niemand hiervoor een echte verklaring kan geven.

Vooral onder sterk cyclische aandelen in de chipsector en energiesector werd het sentiment beter. Later in de week werd het gewonnen terrein echter weer prijsgegeven. Zwakke cijfers over de huizenmarkt en werkloosheidsaanvragen bezorgden beleggers een kleine schrik. De rode draad is dat beleggers het economisch herstel wel geloven maar bevestiging blijven zoeken dat dit vaste voet aan de grond krijgt. Dat antwoord is niet gebaseerd op één cijfer. Dat is opgebouwd uit een grote hoeveelheid van individuele bouwstenen. Op de agenda voor deze week staan wederom veel Amerikaanse cijfers. In feite zitten we volgens ABN Amro in een aanloopfase voordat de beurs de volgende sprong kan maken. Aandelen die betrokken zijn bij fusie- en overnamenieuws laten wel grote uitslagen zien. De dynamiek hierin houdt aan. Zo ook op goud. Dat blijft zijn opmars voortzetten. Het opvallende hieraan is dat niemand hiervoor een echte verklaring kan geven.