Dat gegeven imponeerde de beleggers echter niet. Er werden in de drie maanden tot en met 30 september 4,20 miljoen iPads verkocht, tegenover 3,90 miljoen Macintosh computers.

De analisten hadden echter op 5 miljoen verkochte iPads gerekend. Apple maakte een bruto marge bekend die boven de eigen guidance lag, maar onder de verwachtingen van de analisten.

De beleggers hebben de lat voor Apple te hoog gelegd, zo blijkt. In de nabeurshandel noteert de koers van het aandeel ruim 6% lager.

Bij Kaufman Bros. is analist Shaw Wu van mening dat Apple de iPads in meer winkels te koop zal moeten aanbieden, alleen op die manier kan de omzetgroei gestimuleerd worden.

Dat gegeven imponeerde de beleggers echter niet. Er werden in de drie maanden tot en met 30 september 4,20 miljoen iPads verkocht, tegenover 3,90 miljoen Macintosh computers. De analisten hadden echter op 5 miljoen verkochte iPads gerekend. Apple maakte een bruto marge bekend die boven de eigen guidance lag, maar onder de verwachtingen van de analisten. De beleggers hebben de lat voor Apple te hoog gelegd, zo blijkt. In de nabeurshandel noteert de koers van het aandeel ruim 6% lager. Bij Kaufman Bros. is analist Shaw Wu van mening dat Apple de iPads in meer winkels te koop zal moeten aanbieden, alleen op die manier kan de omzetgroei gestimuleerd worden.