Zij en niemand anders bepalen welke richtingen de koersen zullen inslaan. Bill Gross, hoofdeconoom van PIMCO, ziet dit alles met lede ogen aan.

De business modellen zoals we die hebben gekend worden simpelweg vernield, terwijl anderzijds van 'echte' economische groei geen sprake meer is.

De beleggers hebben dringend een pacemaker nodig, want meer en meer geld in het systeem pompen verstoort de hartslag van de financiële markten. Wie danste op het ritme van de centrale banken kon weliswaar grote returns realiseren, maar dat dan wel ten koste van grote risico's.

Zij en niemand anders bepalen welke richtingen de koersen zullen inslaan. Bill Gross, hoofdeconoom van PIMCO, ziet dit alles met lede ogen aan. De business modellen zoals we die hebben gekend worden simpelweg vernield, terwijl anderzijds van 'echte' economische groei geen sprake meer is. De beleggers hebben dringend een pacemaker nodig, want meer en meer geld in het systeem pompen verstoort de hartslag van de financiële markten. Wie danste op het ritme van de centrale banken kon weliswaar grote returns realiseren, maar dat dan wel ten koste van grote risico's.