De reden voor die overstap ligt niet meteen voor de hand, maar het is duidelijk dat er een mentaliteitsverandering heeft plaatsgevonden.

Dennis Gartman, auteur van The Gartman Letter, is zich bewust van de verandering in het gedrag van de beleggers. Het is voor de eerste keer sinds jaren dat goudmijnaandelen de voorkeur krijgen op fysiek goud of op goudcontracten.

In de afgelopen 4 tot 5 jaar vielen de prestaties van de goudmijnaandelen zonder meer tegen.

Sentiment is gedraaid

Terwijl de goudprijs steeg, stabiliseerden de koersen van de goudmijnaandelen of gingen die koersen zelf achteruit. Die trend is inmiddels gekeerd.

De grote goudmijnaandelen presteerden beduidend beter dan de goudprijs zonder dat daar meteen een reden beschikbaar voor is.

Gartman verwacht dat deze trend zich verder gaat zetten en dat de

grote goudmijnaandelen beter gaan blijven presteren dan het goud zelf. Toch is het zaak om nog even voorzichtig te blijven, want de definitieve bevestiging van de omslag in de trend moet nog komen.

De reden voor die overstap ligt niet meteen voor de hand, maar het is duidelijk dat er een mentaliteitsverandering heeft plaatsgevonden. Dennis Gartman, auteur van The Gartman Letter, is zich bewust van de verandering in het gedrag van de beleggers. Het is voor de eerste keer sinds jaren dat goudmijnaandelen de voorkeur krijgen op fysiek goud of op goudcontracten. In de afgelopen 4 tot 5 jaar vielen de prestaties van de goudmijnaandelen zonder meer tegen.Sentiment is gedraaid Terwijl de goudprijs steeg, stabiliseerden de koersen van de goudmijnaandelen of gingen die koersen zelf achteruit. Die trend is inmiddels gekeerd. De grote goudmijnaandelen presteerden beduidend beter dan de goudprijs zonder dat daar meteen een reden beschikbaar voor is. Gartman verwacht dat deze trend zich verder gaat zetten en dat de grote goudmijnaandelen beter gaan blijven presteren dan het goud zelf. Toch is het zaak om nog even voorzichtig te blijven, want de definitieve bevestiging van de omslag in de trend moet nog komen.