Bob Broadfoot van Political & Economic Risk Consultancy in Hong Kong is van mening dat vooral Azië in de gaten wordt gehouden, meer bepaald die landen met een hoge werkloosheidsgraad.

Ook een grote kloof tussen arm en rijk is een factor die de spanningen kan doen oplaaien, evenals het ontbreken van politieke vrijheid. Broadfoot gelooft echter niet dat Azië op korte termijn moet vrezen voor sociale spanningen.

Toch zijn er heel wat potentiële bronnen van onrust, gaande van een explosie van de olieprijs in geval van onrust in het gebied van de Perzische golf tot oproer op de Filippijnen wanneer duizenden migranten werkloos naar huis zouden moeten terugkeren.

Bob Broadfoot van Political & Economic Risk Consultancy in Hong Kong is van mening dat vooral Azië in de gaten wordt gehouden, meer bepaald die landen met een hoge werkloosheidsgraad. Ook een grote kloof tussen arm en rijk is een factor die de spanningen kan doen oplaaien, evenals het ontbreken van politieke vrijheid. Broadfoot gelooft echter niet dat Azië op korte termijn moet vrezen voor sociale spanningen. Toch zijn er heel wat potentiële bronnen van onrust, gaande van een explosie van de olieprijs in geval van onrust in het gebied van de Perzische golf tot oproer op de Filippijnen wanneer duizenden migranten werkloos naar huis zouden moeten terugkeren.