Blijkbaar trekken beleggers zich volgens beursvennootschap Leleux op aan enkele goede economische indicatoren. De broker pikt er de Duitse Ifo-indicator uit. Deze indicator meet het Duitse producentenvertrouwen.

De Ifo-index daalde in maart 2011 voor het eerst sinds mei 2010, toen de eurozone in de greep was van de eerste piek van de schuldencrisis. De terugval is echter miniem: van 111,3 naar 111,1 punten.

In februari 2011 was het Duitse ondernemersvertrouwen naar een record geklommen sinds de Duitse eenmaking in 1990. Beleggers redeneren dat het hoge producentenvertrouwen de Duitse ondernemers ertoe zal aanzetten verder te investeren in nieuwe fabrieken en producten.

Deze investeringsgolf moet de economische groei ondersteunen en, gelet op de voortrekkersrol van Duitsland in Europa, hierdoor de economische groei in de eurozone eveneens op peil houden. Een plausibele redenering, volgens beursvennootschap Leleux.

Blijkbaar trekken beleggers zich volgens beursvennootschap Leleux op aan enkele goede economische indicatoren. De broker pikt er de Duitse Ifo-indicator uit. Deze indicator meet het Duitse producentenvertrouwen. De Ifo-index daalde in maart 2011 voor het eerst sinds mei 2010, toen de eurozone in de greep was van de eerste piek van de schuldencrisis. De terugval is echter miniem: van 111,3 naar 111,1 punten. In februari 2011 was het Duitse ondernemersvertrouwen naar een record geklommen sinds de Duitse eenmaking in 1990. Beleggers redeneren dat het hoge producentenvertrouwen de Duitse ondernemers ertoe zal aanzetten verder te investeren in nieuwe fabrieken en producten. Deze investeringsgolf moet de economische groei ondersteunen en, gelet op de voortrekkersrol van Duitsland in Europa, hierdoor de economische groei in de eurozone eveneens op peil houden. Een plausibele redenering, volgens beursvennootschap Leleux.