De afkeer voor het pond heeft te maken met de tegenvallende groei van de economie in het Verenigd Koninkrijk, met de vrees voor een verlaging van de kredietrating van het land en met de onzekerheid verbonden aan de komst van een nieuwe gouverneur voor de Bank of England.

Volgens de US Commodity Futures Trading Commission gaan voor het eerst sinds lange tijd meer speculanten short dan long in het pond, wat betekent dat er een verdere koersdaling op komst is. Alleen in de yen zijn er meer short-posities ingenomen dan in het pond.

De afkeer voor het pond heeft te maken met de tegenvallende groei van de economie in het Verenigd Koninkrijk, met de vrees voor een verlaging van de kredietrating van het land en met de onzekerheid verbonden aan de komst van een nieuwe gouverneur voor de Bank of England. Volgens de US Commodity Futures Trading Commission gaan voor het eerst sinds lange tijd meer speculanten short dan long in het pond, wat betekent dat er een verdere koersdaling op komst is. Alleen in de yen zijn er meer short-posities ingenomen dan in het pond.