Robert Habib van Morgan Stanley stelde vast dat vorige week een recordbedrag wegvloeide uit beleggingsfondsen gericht op de groeimarkten. Het was overigens al de derde week op rij dat er grote hoeveelheden kapitaal wegvloeiden richting andere bestemmingen.

Sinds mei is nu al bijna 25 miljoen dollar weggevloeid uit de groeimarkten. Vooral de beleggingsfondsen die zich op Azië focussen hebben met een sterke outflow te maken. Het hoeft geen betoog dat de prestaties van vrijwel alle op groeimarkten gerichte beleggingsfondsen ondermaats zijn.

Robert Habib van Morgan Stanley stelde vast dat vorige week een recordbedrag wegvloeide uit beleggingsfondsen gericht op de groeimarkten. Het was overigens al de derde week op rij dat er grote hoeveelheden kapitaal wegvloeiden richting andere bestemmingen. Sinds mei is nu al bijna 25 miljoen dollar weggevloeid uit de groeimarkten. Vooral de beleggingsfondsen die zich op Azië focussen hebben met een sterke outflow te maken. Het hoeft geen betoog dat de prestaties van vrijwel alle op groeimarkten gerichte beleggingsfondsen ondermaats zijn.