Volgens Citigroup zijn de beleggers bevreesd voor hogere rentevoeten als gevolg van de oplopende inflatie in een aantal landen. Daardoor zou de economische groei in een aantal emerging markets gevaar lopen.

Strateeg Markus Rosgen van Citigroup berekende dat fondsen die zicht richten op groeilanden vorige week 3 miljard dollar aan kapitaal zagen wegvloeien. Hij baseert zich daarvoor op cijfers afkomstig van EPFR Global.

Het bedrag van 3 miljard dollar stemt overeen met 0,40% van de totale activa van de beleggingsfondsen in kwestie. Dit jaar is de MSCI Emerging Markets Index met 1,40% gedaald.

Volgens Citigroup zijn de beleggers bevreesd voor hogere rentevoeten als gevolg van de oplopende inflatie in een aantal landen. Daardoor zou de economische groei in een aantal emerging markets gevaar lopen. Strateeg Markus Rosgen van Citigroup berekende dat fondsen die zicht richten op groeilanden vorige week 3 miljard dollar aan kapitaal zagen wegvloeien. Hij baseert zich daarvoor op cijfers afkomstig van EPFR Global. Het bedrag van 3 miljard dollar stemt overeen met 0,40% van de totale activa van de beleggingsfondsen in kwestie. Dit jaar is de MSCI Emerging Markets Index met 1,40% gedaald.