De beleidsverantwoordelijk deden hun uiterste best om de situatie te minimaliseren, maar het is de vraag of dat zal lukken. Premier Vikter Orban sprak namelijk van fouten gemaakt door de vorige regering.

Financieminister Peter Oszko verklaarde zaterdag dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat Hongarije bankroet zal gaan. De uitspraken van vorige week lijken dan bedoeld om de schuld van de huidige problemen op de vorige regering te schuiven.

Tim Ash, global head emerging-market research en strategie bij Royal Bank of Scotland Group, luisterde met verbijstering naar de verklaringen van de Hongaren. Die waren gevaarlijk, belachelijk en idioot.

Ze vertelden eigenlijk aan de beleggers dat hun investeringen In Hongaars staatspapier gevaar liepen. De credit-default swaps op staatsobligaties uitgegeven door Hongarije steeg met 69 basispunten tot 391,50. De beleggers dreigen zodoende geld te verliezen met Hongarije.

De beleidsverantwoordelijk deden hun uiterste best om de situatie te minimaliseren, maar het is de vraag of dat zal lukken. Premier Vikter Orban sprak namelijk van fouten gemaakt door de vorige regering. Financieminister Peter Oszko verklaarde zaterdag dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat Hongarije bankroet zal gaan. De uitspraken van vorige week lijken dan bedoeld om de schuld van de huidige problemen op de vorige regering te schuiven. Tim Ash, global head emerging-market research en strategie bij Royal Bank of Scotland Group, luisterde met verbijstering naar de verklaringen van de Hongaren. Die waren gevaarlijk, belachelijk en idioot. Ze vertelden eigenlijk aan de beleggers dat hun investeringen In Hongaars staatspapier gevaar liepen. De credit-default swaps op staatsobligaties uitgegeven door Hongarije steeg met 69 basispunten tot 391,50. De beleggers dreigen zodoende geld te verliezen met Hongarije.