Volgens Moody's is de kans toegenomen dat het land een schuldherschikking of 'haircut' zal moeten uitvoeren. De vraag is eerder 'wanneer' dan 'of' dit scenario werkelijkheid gaat worden.

Beleggers dreigen 50% van hun inleg in Griekse staatsobligaties te verliezen. Daarnaast zou ook nog eens de looptijd van de obligaties met vijf tot tien jaar worden verlengd.

Vrijwel alle 400 aanwezigen op het Euromoney Bond Investor Congress dat deze week in Londen plaatsvond, zijn van menig dat in de komende paar jaar minstens één Europees land een 'haircut' moet ondergaan. Griekenland komt daarvoor op de eerste plaats in aanmerking.

Volgens Moody's is de kans toegenomen dat het land een schuldherschikking of 'haircut' zal moeten uitvoeren. De vraag is eerder 'wanneer' dan 'of' dit scenario werkelijkheid gaat worden. Beleggers dreigen 50% van hun inleg in Griekse staatsobligaties te verliezen. Daarnaast zou ook nog eens de looptijd van de obligaties met vijf tot tien jaar worden verlengd. Vrijwel alle 400 aanwezigen op het Euromoney Bond Investor Congress dat deze week in Londen plaatsvond, zijn van menig dat in de komende paar jaar minstens één Europees land een 'haircut' moet ondergaan. Griekenland komt daarvoor op de eerste plaats in aanmerking.