Dit jaar is een recordinflow van gelden in deze beleggingsfondsen geweest, aldus EPFR Global. De terughoudendheid van de afgelopen weken valt te verklaren door de vrees voor meer renteverhogingen in China.

EPFR Global berekende dat er dit jaar 92,50 miljard dollar aan vers geld naar beleggingsfondsen gefocust op de groeilanden is gevloeid, tegenover slechts 52,50 miljard dollar naar geïndustrialiseerde landen.

Niet alleen mogelijke renteverhogingen in China heeft de beleggers enigszins voorzichtiger gemaakt, er is ook de vrees dat de inflatie in 2011 een groter gevaar gaat vormen dan in 2010 het geval was.

Dit jaar is een recordinflow van gelden in deze beleggingsfondsen geweest, aldus EPFR Global. De terughoudendheid van de afgelopen weken valt te verklaren door de vrees voor meer renteverhogingen in China. EPFR Global berekende dat er dit jaar 92,50 miljard dollar aan vers geld naar beleggingsfondsen gefocust op de groeilanden is gevloeid, tegenover slechts 52,50 miljard dollar naar geïndustrialiseerde landen. Niet alleen mogelijke renteverhogingen in China heeft de beleggers enigszins voorzichtiger gemaakt, er is ook de vrees dat de inflatie in 2011 een groter gevaar gaat vormen dan in 2010 het geval was.