30% van 1.263 beleggers die door Bloomberg werden gepolst, verklaarden van plan te zijn de posities in grondstoffen te willen afbouwen. Het enthousiasme van enkele weken geleden is dus als sneeuw voor de zon gesmolten.

Ook de inflatieverwachtingen in vooral China spelen een rol in het verhaal. De Chinese inflatie kwam in april uit op 5%, of ruim boven de doelstelling van 4% die de overheid zich had gesteld.

Chris Weafer, chief strategist bij UralSib Financial Corporation, verwacht inderdaad dat de vraag naar grondstoffen vanuit China gaat terugvallen.

30% van 1.263 beleggers die door Bloomberg werden gepolst, verklaarden van plan te zijn de posities in grondstoffen te willen afbouwen. Het enthousiasme van enkele weken geleden is dus als sneeuw voor de zon gesmolten. Ook de inflatieverwachtingen in vooral China spelen een rol in het verhaal. De Chinese inflatie kwam in april uit op 5%, of ruim boven de doelstelling van 4% die de overheid zich had gesteld. Chris Weafer, chief strategist bij UralSib Financial Corporation, verwacht inderdaad dat de vraag naar grondstoffen vanuit China gaat terugvallen.