In de voorlaatste week van deze maand was de SPDR Gold Trust nog voor een totale hoeveelheid van 852,21 ton in goud belegd, of een daling met 4,50 ton ten opzichte van de week voordien. Daarmee bevindt de goudpositie van SPDR Gold Trust, zich op het laagste niveau sinds februari 2009.

De analisten van de Zwitserse bank UBS verwachten dat die posities nog verder zullen afgebouwd worden. Wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen, wat naar verwachting in maart zal gebeuren, kan het tempo van het afbouwen van de goudposities nog versnellen. UBS verwacht dat er in de komende 12 maanden nog 300 ton zal worden verkocht.

In de voorlaatste week van deze maand was de SPDR Gold Trust nog voor een totale hoeveelheid van 852,21 ton in goud belegd, of een daling met 4,50 ton ten opzichte van de week voordien. Daarmee bevindt de goudpositie van SPDR Gold Trust, zich op het laagste niveau sinds februari 2009. De analisten van de Zwitserse bank UBS verwachten dat die posities nog verder zullen afgebouwd worden. Wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen, wat naar verwachting in maart zal gebeuren, kan het tempo van het afbouwen van de goudposities nog versnellen. UBS verwacht dat er in de komende 12 maanden nog 300 ton zal worden verkocht.