Maar zekerheid daaromtrent is er natuurlijk niet. Zodra de situatie gestabiliseerd is, kan de FED wel degelijk nog voor het einde van dit jaar haar steunmaatregelen volledig afgebouwd worden. Daarmee zou het pad geëffend worden voor de nieuwe FED-president Yellen om de rente te verhogen.

Het einde van het taperen zou geen goed nieuws zijn voor het goud, dat in dergelijk scenario nog goedkoper zou kunnen worden. De beleggers blijven goud in ieder geval mijden als de pest, zoals blijkt uit het feit dat ze vorig jaar meer dan 700 ton onttrokken hebben aan exchange-traded producten.

Maar zekerheid daaromtrent is er natuurlijk niet. Zodra de situatie gestabiliseerd is, kan de FED wel degelijk nog voor het einde van dit jaar haar steunmaatregelen volledig afgebouwd worden. Daarmee zou het pad geëffend worden voor de nieuwe FED-president Yellen om de rente te verhogen. Het einde van het taperen zou geen goed nieuws zijn voor het goud, dat in dergelijk scenario nog goedkoper zou kunnen worden. De beleggers blijven goud in ieder geval mijden als de pest, zoals blijkt uit het feit dat ze vorig jaar meer dan 700 ton onttrokken hebben aan exchange-traded producten.